Vegansk julemad

Når det skal afholdes julefokoster er der især en ting der går igen på menuen de fleste steder, og det er den fede mad, der er fyldt med masser af kød. Det kan naturligvis godt stress os planteelskere en lille smule. For selvom man naturligvis godt kan spise sig mæt i rødkål og kartofler, så er der som regel ikke meget andet end dette på julebordet, der ikke indeholder kød.

Heldigvis findes der mange muligheder for at gøre sit julebord lidt mindre kødfuldt og med plads til lidt mere plantebaseret kost. Der er eksempelvis kommet så mange gode erstatninger for hakket kød, er man uden problemer kan lave de lækreste frikadeller. Derudover kan man naturligvis lave dem er linser, hvilket giver en superlækker smag og masser af proteiner

En af de ting som der er mange der har “problemer” med, er når det kommer til hovedretten juleaften. De fleste forbinder traditionelt dette med flæskesteg, and, medister, kalkun eller lignende. Ting der er meget langt fra plantebaseret kost.

En af de ting man kan lave, der både smager skønt og som har mange karakteristika fra en rigtig julehovedret er en nøddesteg. Den laves typisk af porrer, knoldselleri, champignon og linser. Sammen med en god sovs smager det himmelsk og af jul – også for kødelskere.

I videoen herunder kan du se hvordan man kan lave en nøddesteg

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *