Gulerodsjuice

Vi danskere er blevet vilde med at juice vores grøntsager. Det er især dem, der har lidt svært ved at nå deres minimum 600 gram grøntsager, der er vilde med det. Det er en god måde at få sine vitaminer og hvad grøntsagerne ellers indeholde. Der findes uendelig mange forskellige slags grøntsagsjuice, men der findes nok ikke en, der er så klassisk som en gulerodsjuice.

Gulerødder indeholder beta-karoten der er med til at danne Vitamin A. Derudover er der også eksempelvis masser af Vitamin C og K og meget andet godt. Det er med andre ord uhyre sundt med en juice lavet på en af de mest udbrede grøntsager. Det er samtidig en billig grøntsag, og dermed ruinerer det dig ikke, at skulle lave juice. Indholdet af saft er dog en anelse begrænset, og typisk går der omkring et kilo gulerødder til ca. 300 ml juice.

Det kræver naturligvis ikke de helt store færdigheder at lave en gulerodsjuice. Det eneste du skal bruge er reelt gulerødder og en maskine der kan lave juice, en presser, slowjuicer eller lignende. Skær ender af og vask gulerødderne godt inden du går i gang, det er ikke nødvendigt at skrælle dem.

Den rene gulerodsjuice er lækker, men der findes stort set uendelig mange muligheder for at pifte den op. Det gode ved gulerodsjuice er, at det er en god base og passer med stort set alle andre slags frugte og grøntsager.

Her er et par af de ting, som er rigtig gode at blande sammen med gulerodsjuice. Så er det bare at prøve dig frem, og finde din favorit og det rigtige blandingsforhold.

  • Æbler
  • Rødbeder
  • Spinat
  • Appelsiner
  • Pærer

Ingefær er ikke noget man skal tilsætte for juicens skyld, men for den forrygende friske smag det giver. Så ingefær bør altid være i køleskabet, så du kan tilføje det.

En stensikker vinder er gulerødder, æbler, ingefær og rødbeder.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *