Gode vegetar retter på grillen

Der er mange der forbinder det at grille med masser af kød. Der er da også mange danskere, der har en frygtelig tendens til at fylde grillen med alt for meget kød, og ender med enten at spise for meget, eller at smide det ud. Heldigvis er der også flere og flere der vælger at leve helt eller delvist kødfrit og hjælper vores planet ved at spise knapt så meget kød.

Vi har her samlet nogle gode forslag til ting du kan smide på grillen, hvor der er masser af smag. En af de gode ting ved at grille er, at det man griller tager imod masser af smag fra grillen. Bruger man en gasgrill, er det lidt begrænset hvor meget smag der ligger i det. Bruger du derimod en pille eller kulgrill så er der langt mere smag af hente. Så hvis du tænker udelukkende på smag, så kan det faktisk være en god ide at droppe den ellers så populære gasgrill, da men med de andre typer får mere ægte grillsmag.

Gode forslag til grøntsager på grill

En af de mest klassiske sideretter til en god grillaften er hele grillede majskolber, der smager helt forrygende. Giv den lidt salt og vegansk smør, så har du en super nem og lækker ret. Den er god som tilbehør, men den kan også være stjernen i et måltid.

Majskolber er langt fra det eneste du kan grille helt. Blandt andre ting der er gode til at grille finder man eksempelvis gulerødder, peberfrugter og pastinakker. Sidstnævnte skal dog have lang tid ved ikke så høj varme for at blive super lækre.

En anden klassisk og skøn ting er grillet aubergine. Skær den i skiver enten på langs ellers tværs. Giv den lige olie og krydderier og grill den hårdt så den får flotte grillstriber.

Hvis du skal spise med nogen, der har en anden holdning til grøntsager end dig, og som gerne vil have noget “rigtig” mad. Så lav en lækker pizza på grillen. Fyld den med tomat, løg, rød peber, artiskok, og lidt vegetarisk ost, så bliver det bare ikke meget bedre.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *